Bouwen of verbouwen

Als je een nieuwe woning wil bouwen – of een oude woning verbouwen – krijg je te maken met heel wat administratieve verplichtingen. Gebrek aan juiste informatie kan leiden tot misverstanden en ontgoochelingen.

De algemene regels zijn terug te vinden in onze stedenbouwkundige verordening. Daarnaast kunnen er nog andere regels zoals verkavelingsvoorschriften of voorschriften van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan van toepassing zijn. Vraag daarom altijd ruim op voorhand na bij team Omgeving welke regels er voor jouw perceel gelden. Dit kan via het rechtstreekse e-mailadres van de dienst.

Pas als je de regels voor jouw perceel kent en een concreet project in gedachten hebt, kan je telefonisch een afspraak maken met een van de deskundigen.

Wanneer je interesse hebt om een project voor gemeenschappelijk wonen te realiseren kan je alvast een kijkje nemen op www.samenhuizen.be.

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.