Acties voor de lokale ondernemers

1. Gemeentelijke initiatieven voor lokale ondernemers

De gemeente organiseert jaarlijks enkele acties. Zo proberen we ieder jaar een nieuwjaarsreceptie te organiseren waarbij lokale ondernemers getrakteerd worden op een hapje en drankje en er ruimte is om te netwerken.
Eveneens worden er initiatieven genomen om het lokaal kopen te stimuleren. Zo hebben we ieder jaar de Kerstactie waarbij ondernemers een kerstboom en bijbehorende decoratie kunnen aankopen. Hierbij kan ook gekozen worden om deel te nemen aan de kraslotenactie.

We krijgen, als lokaal bestuur, geregeld aanbiedingen van externe organisaties of overheidsbedrijven (vb.Vlaio, Unizo,...). Als hier iets interessant tussen zit, delen we dit graag met onze ondernemers.

Op onze evenementen proberen we zoveel mogelijk samen te werken met de lokale ondernemers. Daarom wordt er eerst naar partners binnen de eigen gemeentegrenzen gekeken alvorens we onze pijlen buiten de gemeente richten.

Om jullie rechtstreeks te kunnen contacteren houden we een lijst bij waarop we iedereen makkelijk kunnen terugvinden. 

2. Bevraging duurzaam aanbod


De gemeente engageert zich om eerlijke handel én lokaal duurzame producten in de kijker te zetten. Scholen, organisaties en bedrijven communiceren erover naar hun leerlingen, leden of personeel. En heel wat winkels, supermarkten en horecazaken nemen duurzame producten op in hun aanbod. Zo dragen we met trots sinds 2012 de titel FairTradeGemeente.

Om onze titel te behouden, zijn er een aantal vraagjes toegevoegd aan de lijst. De gegevens worden gepubliceerd op www.zemst.be/fairtradegemeente.

Laat hier jouw gegevens achter om in de lijst te worden opgenomen.