Klimaatactieplan

58 Vlaams-Brabantse burgemeesters, waaronder ook onze burgemeester, ondertekenden het Burgemeestersconvenant. Hiermee verbinden zij zich ertoe om de CO2-uitstoot in hun gemeente tegen 2020 met minstens 20% terug te dringen ten opzichte van het referentiejaar 2011. In Zemst werd daartoe een klimaatactieplan opgemaakt en een nulmeting van de CO2-uitstoot uitgevoerd.
Het Zemstse Klimaatactieplan 2015-2020 werd opgesteld binnen een breed participatietraject met zowel burgers, verenigingen, adviesraden als gemeentelijke diensten. Het somt de maatregelen op die de gemeente zal nemen om de vooropgestelde CO2-vermindering te bereiken. Vooral op het vlak van huisvesting en mobiliteit kan het verschil worden gemaakt.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.