Aanbod

Ons aanbod
  • Tijdschriften
  • Strips, prentenboeken, lees -,luister – en weetjesboeken, vertelplaten, makkelijk-lezen-boeken
  • adolescentenafdeling
  • Jeugdfilms
  • catalogus en Bieblo: vrij te raadplegen
* Makkelijk-lezen-boeken

Kinderen met een leesprobleem vinden lezen vaak niet leuk. De bibliotheek wilt hen helpen om terug meer zin te krijgen in verhalen, boeken, ... en dus ook lezen !

In de hoofdbibliotheek hebben we onze makkelijk-lezen materialen samen gezet op één plaats: het Makkelijk Lezen Plein.

De boeken staan er zo gepresenteerd dat kinderen vlugger vinden wat ze zoeken.
Het Makkelijk Lezen Plein richt zich vooral op kinderen vanaf 8 jaar die moeite hebben met lezen. Maar iedereen is er welkom !

Onze Makkelijk-lezen boeken hebben een speciale rugaanduiding : de makkie. Dit figuurtje vind je ook terug in de bib-catalogus. De ganse lijst van Makkelijk-lezen boeken zoek je op onder het themawoord of trefwoord Makkelijk lezen.

** Een Daisy-boek

Lezers met een visuele of andere leesbeperking kunnen een Daisy-boek lenen. Een Daisy-boek is een luisterboek waarbij de voorleessnelheid kan aangepast worden. Daisy-boeken vind je op een schijfje of online.

Met Daisy-online kan je deze boeken vlot beluisteren op je tablet of smartphone. Dit gebeurt met de Anderslezen-app.

Hoe werkt het?

- Je schrijft je in bij Luisterpunt. Wij kunnen dit ook in de bib voor jou doen.

- Met de inloggegevens die je bij je inschrijving kreeg, log je in op Mijn luisterpunt. Hier kan je max. 5 boeken op je boekenplank zetten.

- Download de gratis Anderslezen-app in de App-store of Play-store. Op de app log je in met dezelfde gegevens als bij Mijn Luisterpunt. Je boeken verschijnen automatisch in de app.

Veel luister- en leesplezier!

 Wil je graag meer weten over Daisy-online? Neem een kijkje op www.luisterpuntbibliotheek.be/nl/daisy-online

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.