Zondag 1 oktober: start 10-daagse Geestelijke Gezondheid en De Langste Tafel

Elk jaar zetten we van zondag 1 tot dinsdag 10 oktober het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker.

Zo willen we mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken en het taboe rond psychische problemen doorbreken. Op zondag 1 oktober kan je ook deelnemen aan De Langste Tafel.

Met de 10-daagse tellen we af naar 10 oktober: de internationale dag van de geestelijke gezondheid. Ook dit jaar staat de 10-daagse in het teken van Kracht. We hebben allemaal de mogelijkheid om te groeien, talenten te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen. Het ontdekken van je krachten leidt tot grotere levenskwaliteit.

Startmoment voor veerkrachtige wandelingen

Om de 10-daagse goed in te zetten, organiseren we een krachtig startmoment op zondag 1 oktober om 14 uur aan het Rubenskasteel in Elewijt (in samenwerking met Stories Unfold). Aansluitend kun je een geleide wandeling doen of één van de drie tijdelijke routes rond het kasteel volgen. Voor de wandeling kun je nog zwerfkeien knutselen en op de foto gaan met Warme William. Na de wandeling kun je gezellig napraten met een lekkere kom soep. Van 1 tot 10 oktober kun je de drie veerkrachtige wandelingen van 3, 5 of 7 km op eigen houtje wandelen. Onderweg krijg je tips en tricks om aan je veerkracht te werken.

De Langste tafel

Voor je gaat wandelen op zondag 1 oktober kun je nog aansluiten bij De Langste Tafel van 11 tot 14 uur in Hofstade en Elewijt. Breng je eigen lunch mee en geniet van een gezellig samenzijn met de buurt. Hoe meer volk, hoe meer tafels én hoe langer de tafel. Deelnemen is gratis en je hoeft hiervoor niet in te schrijven. Iedereen is welkom! 

Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 14.42 uur