Zomerpakket om zalig te zomeren in Zemst

Een zomer in eigen land en gemeente? Dat kan! Kom naar het gemeentehuis of de bib en haal vanaf 1 juli je gratis zomerpakket af. Hieronder een overzicht van alle fiets-, wandelroutes en veel meer!

Het Land Zonder Lach

Geen alledaagse wandeling, maar een meeslepend en interactief verhaal. Heksendrankjes maken, mysterieuze codes kraken en plezante spelletjes spelen tijdens een tocht van 2,5 km in de mooie Wormelaar (startpunt: splitsing van de Singelweg met de Bautelareweg). Een hele middag plezier gegarandeerd! Let op, de Wormelaar is een modderig bos, gepast schoeisel is dus aangeraden. De ondergrond (en poortjes) zijn ook niet zo buggy of rolstoel-vriendelijk.

Kidssafari

Wist je dat sommige leeuwen meer dan vijftig keer per dag eten? En dat olifanten de enige zoogdieren zijn die niet kunnen springen? Een flamingo moet zijn kop ondersteboven houden om te eten en een slak kan tot drie jaar lang aan één stuk slapen! Trek met je fiets mee op deze ontdekkingstocht van 5 km in Weerde en kom alles over het dierenrijk te weten!

Escape game

Deze crimitocht in Hofstade speelt zich af in de buitenlucht en is geschikt voor spelers ouder dan 14 jaar. Jongere kinderen kunnen ook deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Reken op zo’n twee à drie uur tijd om te spelen. Je kan de zoektocht op elk moment van de dag starten.

Zin om te spelen? Start je spel!

Kunstroute

Kunst is inspirerend en ontspannend, zowel om zelf te maken als om naar te kijken. Deze route in Zemst combineert beide. Vertrek aan de bib voor een route van 4 of 7 km of kies voor de mobiel toegankelijke route en aanschouw enkele pareltjes van werken gemaakt door andere Zemstenaars.

In samenwerking met VVV toerisme Zemst.

Korte keten fietsroute

Korte keten is hip en dat heeft Zemst geweten! Korte keten houdt in dat je voeding weinig of geen tussenschakels passeert om van bij de boer op je bord terecht te komen. Dat is fijn voor jou want je weet waar je voedsel vandaan komt, maar ook voor de boer die een eerlijke prijs ontvangt. Fiets langs onze 13 landbouwbedrijven en ontdek hun producten op deze 40 km fietstocht door Zemst. Volg de fluo oranje pijlen zonder opschrift en wie weet ontdek je wel jouw favoriete producent of product van de toekomst!

Het Bankje

De podcast ‘Het Bankje’ brengt theater tot bij het publiek. Tijdens een wandeling in Eppegem of een fietstocht tussen Weerde, Hofstade en Elewijt neem je plaats op een bankje en ben je getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Historische wandelingen

Stap de wandelingen met historische wetenswaardigheden in elk dorp van onze gemeente. Dankzij de erfgoedapp ga je terug in de tijd en bekijk je de huizen, straten of andere plekken die je dagelijks ziet eens door een andere bril.

Download de erfgoedapp op je smartphone, en nadien één van de tours via het kompas om te starten.

In samenwerking met heemkring de Semse.

Meer info

Download je graag een gpx-bestand of plan van de route of wens je de routes te volgen aan de hand van de app van wandelknoopppunten of Vlaanderen fietsland?

Ga naar de routeplanner wandelen en de routeplanner fietsen.