Zomeractiviteiten in bibliotheek Zemst

De schat van Vlieg

Elke zomer keert Vlieg terug naar de bib! Ook dit jaar is er een schat van Vlieg verstopt. Speur jij mee? Dit jaar is het thema Proef jij wat ik proef?. En uiteraard sluit het parcours daar weer bij aan. Elk juist antwoord brengt je dichter bij de schatkist.

Praktisch

  • Maandag 1 juli tot en met zaterdag 31 augustus 2024
  • Voor kinderen van 4 tot 12 jaar
  • Doorlopend tijdens de openingsuren van de bib
  • Duur: ongeveer 20 minuten
  • Gratis

Je kan schattenzoektochten doen op meer dan 300 locaties in heel Vlaanderen en Brussel. Elke zoektocht is anders. In de schatkist vind je een leuk stickervel met een unieke code. Met elke nieuwe code maak je kans op de hoofdprijs! Meer info via de website van Vlieg.

Bestemming bib 2024

Ben je tussen 3 en 18 jaar? Kom dan deze zomer zeker een reispas afhalen in de bib. Op de reispas vind je vier bestemmingen, waar je telkens een boek bij zoekt. Je wordt uitgedaagd om deze zomer dus vier boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijg je een stempel in je reispaspoort. Als je vier stempels verzameld hebt, is je reispas vol en kun je hem inleveren bij de bib tot 6 september. Je maakt kans op een mooie prijs!

Bestemming bib is een initiatief van Iedereen Leest.

Boekenverkoop

De bib verkoopt tijdens de zomermaanden de boeken die geen plaatsje kregen in de Z-bus. Het gaat om fictie voor volwassenen, jeugdboeken en tijdschriften. Kom jij je voorraad inslaan voor je op vakantie vertrekt? Je betaalt € 0,40 voor een fictie volwassenenboek, € 0,20 voor een jeugdboek en € 0,10 voor een tijdschrift.