Zomer je mee in Zemst?

Het zijn zalige zomerse dagen. Ideaal om in eigen streek te genieten van leuke activiteiten. Het werk van lokale kunstenaars ontdekken? Een schat zoeken in de bib? … Het kan allemaal, voor jong en oud, onder de noemer #ZemstZomert. Maar het warme weer brengt ook risico's met zich mee. Opgelet dus!

#ZemstZomert verzamelt alle activiteiten die gemeente Zemst organiseert op het vlak van cultuur, sport, in de natuur … Er is voor elk wat wils, wees daar maar zeker van! Check alle info op www.zemst.be/ZemstZomert.

Zorg voor jezelf en anderen

Vandaag – 21 juni – staat de zon op haar hoogste punt. Wetenschappelijk gezien is dit de dag met de hoogste UV-index en dus met de grootste kans om je huid te verbranden. De UV-index wordt immers niet bepaald door de temperatuur maar door de hoogte van de zon. Smeer je dus goed in en blijf tussen 12 en 15 uur in de schaduw. Drink bovendien voldoende water en hou een extra oogje in het zeil bij kwetsbare mensen in je omgeving.

Zorg voor de natuur

De natuur ligt er dezer dagen nogal droog bij waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Daarom kondigde Natuur en Bos code geel (gevaar) af voor alle bos- en natuurgebieden in Vlaams-Brabant. Datzelfde risico geldt uiteraard ook voor andere bos- en natuurgebieden. Wees alert en voorzichtig!

Gepubliceerd op dinsdag 21 juni 2022 11.03 uur