Zemstse scholen krijgen mooie beloning voor hun strijd tegen zwerfvuil

De Zemstse jeugd droomt van een zwerfvuilvrije gemeente. Blikjes, peuken, hondendrollen, mondmaskers, ... ze horen niet thuis in de natuur, maar in de vuilnisbak. Toch belandt er elk jaar nog veel afval in de Zemstse straten, of in de verkeerde vuilnisbak.

Om daar iets aan te doen, namen zes Zemstse scholen vorig schooljaar deel aan Operatie Proper. De Tuimeling, Ter Berken, Wonderwijs, De Waterleest, De Pimpernel, De Regenboog: een jaar lang engageerden ze zich voor een afvalvrije buurt. Ze ruimden zwerfvuil op, kregen bezoek van een afvalwagen, organiseerden themaweken rond sorteren en recycleren, brooddozen werden verplicht…

In ruil voor al die inspanningen, krijgen ze van Incovo en de Mooimakers een mooie beloning, ter waarde van € 3 per leerling. Samen goed voor ruim € 4700, die ze nu kunnen investeren in de verdere verduurzaming van hun school.

In het schooljaar 2020-2021 wordt Operatie Proper opnieuw georganiseerd. Deze zes doen alvast opnieuw mee. Jouw school of vereniging ook? Contacteer marijke.doms@incovo.be voor meer info!

Gepubliceerd op dinsdag 6 oktober 2020 18.30 uur