Zemstse ouders plantten geboortebos

Onze gemeente biedt ouders bij de geboorte of adoptie van een kindje een geboorteboom in het geboortebos en/of een sierappelboom voor hun eigen tuin aan. Op zaterdag 11 maart plantten verschillende ouders en kindjes de geboortebomen in het geboortebos. En dat onder een stralende zon!

Het geboortebos bevindt zich in de Kastanjedreef in Elewijt. In totaal reserveerden 43 ouders een geboorteboom in het geboortebos en een sierappelboom voor in hun eigen tuin. Daarnaast kozen 12 ouders enkel voor een geboorteboom in het geboortebos en 8 enkel voor een sierappelboom om in hun eigen tuin te planten.

Eigenlijk krijgen de ouders vier geboortebomen per kindje om in het geboortebos te planten. Op termijn moeten er altijd bomen gerooid en uitgedund worden en soms gaat er al eens eentje dood. Door vier bomen per kind aan te bieden, blijft er na jaren zeker minimum één boom over als aandenken aan de geboorte van het betreffende kindje. Afgelopen zaterdag gingen er dus in totaal 220 bomen de grond in van het geboortebos.

Door geboortebomen te schenken investeert de gemeente in een kwalitatieve leefomgeving. Er komt meer bos en dus ook een gezondere omgeving. Bovendien symboliseert het geboortebos de wens dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde en groene omgeving.

#ZemstBoomt

Gepubliceerd op dinsdag 14 maart 2023 14.46 uur