Zemstse leerlingen leren onze gemeente kennen

Vorige week kwam het 3de leerjaar van gemeenschapsschool Wonderwijs op bezoek in het gemeentehuis in het kader van het project Gemeente-t-huis. Daarnaast verkenden de leden van de kinderraad de gemeentelijke gebouwen in Zemst met de fiets.

Klasbezoek gemeente-t-huis

Met het project Gemeente-t-huis biedt de gemeente de kans aan de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar om een kijkje te nemen in het gemeentehuis. Vorige week kwam het 3de leerjaar van gemeenschapsschool Wonderwijs als eerste het gemeentehuis verkennen. Op een kindvriendelijke manier maakten ze kennis met de verschillende diensten en de werking van de gemeente. Bovendien ontmoetten ze een afvaardiging van het college van burgemeester en schepenen en leerden ze de gemeente beter kennen aan de hand van een leuk spel.

Klasbezoeken kunnen door de school gereserveerd worden via deze pagina.

Fietstocht kinderraad

Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar kunnen in Zemst zetelen in de kinderraad. Om de verschillende gemeentelijke sites beter te leren kennen, haalden de leden van de kinderraad vorige week de fiets van stal. Ze bezochten De Arcade (werkliedensite), het gemeentehuis, het Huis van het Kind en WZC Releghem. 

Gepubliceerd op dinsdag 21 maart 2023 8.59 uur