#ZemstFeest

Ben jij weer klaar voor een echt feestweekend in Zemst? Duid dan alvast donderdag 29 september tot en met zondag 2 oktober aan in je agenda! Want dan vindt het #ZemstFeest-weekend plaats. Er valt dan in Zemst heel wat te beleven voor jong en oud. 

UITVERKOCHT - Donderdag 29 september – Opening Cultuurseizoen

Op donderdag 29 september geven we de aftrap voor het nieuwe cultuurseizoen in GC de Melkerij. Niemand minder dan de Cultuurvonk De Bonanzas geeft het startschot. Ze nemen je mee naar de tijd van muziek uit de gouden jaren 60.

Info: www.gcdemelkerij.be

Het concert van De Bonanzas is ondertussen uitverkocht. Misschien is er een andere cultuurvonk die je zeker wil zien? Neem een kijkje op www.gcdemelkerij.be

Vrijdag 30 september – Openingsfilm de Filmerij

Op donderdag start het nieuwe cultuurseizoen, op vrijdag geven we het startschot voor de Filmerij. De eerste film is de Vlaamse topper Nowhere met Koen de Bouw in de hoofdrol.

Het routineuze bestaan van ex-truckchauffeur André wordt opgeschrikt wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak.

Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar een spoor van Thierry's familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten.

De tickets kosten € 5 en kan je aankopen via www.gcdemelkerij.be. De film start om 20 uur. 

Info: www.gcdemelkerij.be

Zaterdag 1 oktober – Familiedag in GC de Melkerij

Houd jij ook zaterdag 1 oktober vrij in je agenda voor de grote familiedag? Op deze dag is er van 14 tot 18 uur veel te beleven in en rond GC de Melkerij.

De Familiedag is een zinnenprikkelend familiefeest dat bruist van wereldse ontmoetingen in een groen, cultureel en eerlijk jasje. Er staat heel wat te gebeuren zoals circus, dans-en skateperformances, workshops, muziek, springkastelen ... En … natuurlijk ook een spetterende hoofdact met onder andere Tine Embrechts!

Muzikaal kinderconcert KAMELEONIE, productie van Dimitri Leue*

Leonie heeft een speciale ziekte. Ze noemt het Kameleonitis. Ze leeft zich altijd zo hard in een verhaal in, dat ze even iemand anders wordt. Een reus zonder broek, een vredelievende draak, een schijtende flamingo... alles kan. Aanstekelijke melodieën, opzwepende ritmes en teksten die in je oor kruipen. Ja, er mag gedanst en gezongen worden!

*Had je al een ticket gekocht voor De Bende, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer info.

  • Ben je benieuwd naar het volledige programma? Bekijk dan zeker de brochure. Er zit zeker iets voor jou tussen!

Praktisch:

  • De familiedag vindt plaats op zaterdag 1 oktober van 14 tot 18 uur in GC de Melkerij.
  • Voor iedereen, jong en oud!
  • Gratis toegang en deelname, enkel voor de voorstelling Kameleonie moet je tickets kopen (€ 5) via www.gcdemelkerij.be.

Zondag 2 oktober – De Langste Tafel

Schuif tussen 11 en 15 uur je voeten onder tafel! Je brengt je eigen lunch mee en geniet van een gezellig samenzijn met de buurt. Hoe meer volk, hoe meer tafels én hoe langer de tafel. Wie wint dit jaar de prijs van Langste Tafel?

Je kan dit jaar deelnemen aan de Langste Tafels in:

  • Elewijt (aan de kerk)
  • Weerde (aan de kerk)
  • Hofstade (aan de kerk)
  • Eppegem (aan de kerk)
  • Zemst-Laar (vanaf kapel Lareveenstraat)

Deelname is gratis. Je moet niet op voorhand inschrijven.

De initiatiefnemers zijn o.a. de verenigingen Chiro Skippy, Labyrint, Femma Elewijt, Okra Elewijt, Gezinsbond Weerde, KWB Hofstade, GO! Basisschool Ter Berken, vzw Vrienden van de Chiro, de Petanque club en Okra Hofstade.