Zemst.be, je toegang tot alle overheidsdiensten!

Via Mijn Burgerprofiel kan je op de website van Zemst.be ook gegevens van andere overheden raadplegen. Dat gaat heel eenvoudig via de banner bovenaan. Inloggen met je e-id, en je bent klaar.

Mijn Burgerprofiel is een persoonlijk overzicht van jouw officiële gegevens en documenten die bekend zijn bij de gemeente, de Vlaamse en de federale overheid. Het is een platform ontwikkeld door het Agentschap Informatie Vlaanderen.

Wat kan je er allemaal zien?

Op dit moment kan je in Mijn Burgerprofiel al informatie zien over jouw diploma’s, studietoelagen, renovatiepremie, woning en gezin.

Mijn Burgerprofiel is een groeitraject. Op termijn zal je hier steeds meer gegevens terugvinden zoals informatie over je pensioen, je loopbaan, belastingen en meer en meer attesten, uittreksels en vergunningen. Doordat veel gegevens verspreid zitten bij verschillende overheidsdiensten is het een werk van lange adem om alle gegevens via dit platform toegankelijk te maken.

Mijn Burgerprofiel biedt een handig overzicht van je lopende zaken bijvoorbeeld bij het aanvragen van een toelating of een premie. Zo kan je nu al volgen in welke fase je dossier van renovatiepremie en studietoelage zit. Handig! Je klikt door om het dossier zelf te raadplegen in het e-loket van de bevoegde overheidsdienst. Bovendien kan je er ook officiële attesten en andere documenten downloaden. Het thuisloket van de gemeente Zemst is mee ge├»ntegreerd in Mijn Burgerprofiel, waardoor het online aanvragen en ontvangen van een 10-tal documenten mogelijk is in enkele tellen.

De gebruikerslogica primeert

Mijn Burgerprofiel is opgebouwd vanuit de logica van de gebruiker. De indeling gebeurt volgens herkenbare thema’s als u & uw gezin, woonst & vastgoed, werk & pensioen, belastingen & voordelen, onderwijs en attesten. Alle gegevens worden binnengehaald via de aangesloten diensten en automatisch gesorteerd onder het juiste thema.

Respect voor privacy, in alle transparantie

Als overheid passen we strikt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR of AVG) toe. Daarom integreert Mijn Burgerprofiel vernieuwende technologie op het vlak van veiligheid en de bescherming van de privacy.

Hoe werkt het?
 • Surf naar zemst.be
 • Klik rechtsboven op de knop Aanmelden
 • Er opent een venster waarin je je kan aanmelden
 • Meld je aan via:
  • eID en kaartlezer
  • de Itsme┬«-app
  • de mobiele app van de overheid
  • sms

Hier vind je alle informatie over Mijn Burgerprofiel.

Gepubliceerd op dinsdag 26 maart 2019 14.50 uur