Zemst lanceert Olympisch jaar 2020

2020 is een Olympisch Jaar. In 2020 is het ook exact 100 jaar geleden dat de Elewijtenaar Hubert Van Innis zich op de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen zich letterlijk in de kijker schoot.

Op de spelen van 1900 in Parijs schoot hij zijn eerste twee gouden en één zilveren medaille. In 1920 vulde hij deze reeks aan met vier gouden en twee zilveren medailles. Meteen goed om de meest succesvolle Belgische Olympiër ooit te worden.

Op sportgebied kent Zemst een rijke geschiedenis. Getuige daarvan de geklasseerde gebouwen in het Sport Vlaanderendomein waar reeds 100 jaar aan open luchtsport wordt gedaan. Daarnaast biedt Zemst naast de klassieke sporthallen ook heel wat mogelijkheden voor minder gekende sporten zoals een wielerpiste, een rolschaatspiste, een overdekte petanquebaan, een curlinghal tot een topsportgymhal met free runningmogelijkheden. Zemst en sport hebben een lange geschiedenis.

Om die link extra in de kijker te zetten wil het gemeentebestuur verenigingen en raden die in 2020 een activiteit organiseren in het kader van het Olympisch Jaar en met verwijzing naar de historische link met Zemst, een hart onder de riem steken door hiervoor een nieuw subsidiereglement in het leven te roepen.

Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2019 17.11 uur