Zemst hijst regenboogvlag

Op 17 mei zal het exact 29 jaar geleden zijn dat de de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. In 2005 riep de holebi-en transgendergemeenschap 17 mei uit tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

Al enkele jaren slaan Çavaria en alle regenbooghuizen de handen in elkaar en roepen zij lokale overheden op om op deze dag de regenboogvlag aan hun gemeente- of stadhuis uit te hangen. Met het hijsen van de regenboogvlag van 13 tot 20 mei, toont ook Zemst zich solidair met de holebi- en transgendergemeenschap en beklemtoont zo dat het deze minderheid een plaats wil geven in zijn beleid.

Heb je een vraag over holebi’s? Twijfel je over je seksualiteit of genderidentiteit? Ben je bezorgd over je seksuele gezondheid? Dan ben je bij de holebifoon aan het juiste adres. Bel op het gratis nummer 0800 99 533 of chat met een van de vrijwilligers. Ze staan elke maandag, woensdag en donderdag voor je klaar van 18.30 tot 21.30 uur. Zijn ze niet bereikbaar of is de lijn even bezet? Stuur een mailtje naar vragen@holebifoon.be.

Gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2019 15.46 uur