Zemst-Centrum renoveert en vergroent

De gemeente Zemst selecteerde enkele wijken in het centrum van Zemst om collectief te renoveren en te vergroenen richting een duurzamere toekomst. Woon jij in een van de gekozen straten? Dan kan je gratis advies en begeleiding aanvragen!

Gekozen straten

Concreet gaat het om volgende straten: Schoolstraat, Jaak Lemmenslaan, Jacob Jordaenslaan, Edgard Tinelstraat, Kloosterstraat, Kerkstraat, Stationslaan, Brusselsesteenweg (vanaf Edgard Tinelstraat tot Kloosterstraat)

De inwoners van deze straten kunnen beroep doen op gratis advies en begeleiding bij de energiezuinige renovatie, ontharding en vergroening van hun woning. Woon jij in een van de straten? Maak je woning in één klap klimaatklaar en draag zelf je steentje bij aan de biodiversiteit. 

Tal van voordelen

Dit project heeft tal van voordelen. Door je woning te renoveren, stijgt de verkoopwaarde en daalt je energieverbruik. Maar je woning renoveren is niet alleen een mooie investering. Het helpt ook om van je woning een aangename en comfortabele thuis te maken en de ecologische voetafdruk ervan te verlagen.

Vergroening zorgt dan weer voor een natuurlijke en aangename verkoeling en een tragere afvoer van het regenwater bij hevige regenbuien. De natuur en biodiversiteit in je tuin een handje helpen, maakt je leefomgeving mooier en is goed voor je mentale gezondheid.

Woon je in Zemst-Centrum en heb je interesse in dit project? Neem dan zeker contact op via energie@3wplus.be met de vermelding Zemst-centrum renoveert en vergroent.

Dit project is een samenwerking tussen gemeente Zemst, Energiehuis 3Wplus en de Tuinrangers.

Gepubliceerd op dinsdag 5 juli 2022 15.50 uur