Zemst blijft FairTradeGemeente

Sinds 2012 al, draagt gemeente Zemst de titel van ‘FairTradeGemeente’. Die titel werd nu herbevestigd.

FairTradeGemeente zet sinds 2004 eerlijke handel op de kaart in de Vlaamse gemeenten. Ook gemeente Zemst werkt hieraan mee en draagt de titel al sinds 2012. Deze titel toont aan dat zowel wij als gemeente als onze inwoners eerlijke en lokale duurzame handel een warm hart toedragen en er ook effectief werk van maken.
Op basis van de Fair-O-Meter (rapportering 2019 en 2020) is onze titel herbevestigd met een score B (A = beste score). Om score A te behalen hebben we de hulp nodig van de winkels, bedrijven, verenigingen en horecazaken. Eens de omstandigheden opnieuw genormaliseerd zijn, na corona dus, wordt dit alles nieuw leven ingeblazen.

Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021 13.40 uur

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.