Winterstraat

Spelen op een Winterstraat: hoe doe je dat?

  • Een Winterstraat is een straat die een hele kerstvakantie (van 21 december 2020 tot en met 3 januari) overdag afgesloten kan worden voor doorgaand verkeer, zodat kinderen de mogelijkheid krijgen om op straat te spelen. Spelende kinderen hebben gedurende deze periode voorrang op het verkeer. Buurtbewoners die hun auto in de straat willen parkeren mogen dat, maar ze moeten stapvoets rijden. De bewoners moeten zelf de afsluithekken verplaatsen.
  • Elke Winterstraat heeft een aantal peters en meters. Zij plaatsen bij aanvang van de dag de hekken en halen ze 's avonds terug weg. Meters en peters staan in voor de goede organisatie van de winterstraat en de opvolging van de coronarichtlijnen. Zij worden als het ware de Covid-verantwoordelijken. Uiteraard is het voor ouders en buurtbewoners verboden om samen te komen op straat. Het is aan de meters en peters om een oogje in het zeil te houden.
  • Meer info vind je in onze brochure.

Vraag hier je Winterstraat aan voor 14 december 2020

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.