Wintercampagne #ZemstWintert van start op 1 december

Voor het derde jaar op rij lanceert gemeente Zemst haar wintercampagne #ZemstWintert. De campagne start op donderdag 1 december 2022 en loopt af op zondag 15 januari 2023.

Dit jaar bestaat de campagne uit de kerstactie bij de lokale handelaars, de tractorlichtstoet, de nieuwjaarsduik en gratis receptie, de komst van sneeuwman Sempstie en ondersteuning van het kerstdorp. In december 2020 riepen we #ZemstWintert en sneeuwman Sempstie in het leven om er – ondanks de coronacrisis – toch een warme periode van te maken. En dat was succesvol. Ondertussen zitten we aan onze derde editie met vertrouwde en nieuwe onderdelen. Hopelijk kan alles dit jaar doorgaan zonder al te veel coronaperikelen.

Kerstactie lokale handelaars van 1 tot en met 31 december 2022

Wie een aankoop doet bij een deelnemende handelaar kan in december één of meerdere krasloten ontvangen. In de prijzenpot zitten twee stadsfietsen, twee elektrische fietsen en 180 Z-cheques ter waarde van € 25. De lijst van deelnemende ondernemers en alle nuttige info vind je terug op deze pagina.

Tractorlichtstoet op vrijdag 9 december 2022


Nieuw in het Zemstse winterprogramma is de tractorlichtstoet op vrijdag 9 december 2022. Die dag halen lokale landbouwers hun tractoren van stal, geven ze een kerstopsmuk en brengen zo de kerstsfeer naar onze verschillende dorpskernen. Om 18 uur vertrekt de tractorlichtstoet aan GC de Melkerij en rijdt richting Zemst-Laar, vervolgens naar Eppegem, Weerde, Elewijt en Hofstade om tenslotte terug aan de Melkerij te eindigen. Het volledige parcours kan je vinden op deze pagina.

 

Nieuwjaarsduik en gratis receptie op zondag 15 januari 2023

Elke Zemstenaar is op zondag 15 januari 2023 welkom op de gratis nieuwjaarsreceptie op het strand van Sport Vlaanderen Hofstade. Samen met alle inwoners wordt er dan geklonken op het nieuwe jaar.

Voor wie het iets spannender mag zijn, vindt diezelfde dag op dezelfde plaats de nieuwjaarsduik plaats. In 2020 organiseerden we onze eerste – geslaagde – winterduik. Helaas kon die door de coronacrisis niet doorgaan in 2021 en 2022. Maar in 2023 dus wel. Wie mee wil duiken in het frisse water, kan gratis inschrijven via deze pagina (vanaf 12 jaar).

Vanaf 11.30 uur zijn mensen voor de receptie en duikers welkom. Om 12.15 uur is er een verplichte opwarming voor de duikers ter voorbereiding van hun duik in het water rond 12.30 uur. Om 13 uur volgt een korte nieuwjaarsboodschap van burgemeester Veerle Geerinckx.

Sempstie de sneeuwman

Deze winter zal Sempstie de sneeuwman opnieuw hier en daar in de gemeente opduiken om zijn warmte te verspreiden. Je ziet hem ongetwijfeld opduiken op een of ander evenement en op onze sociale media (Facebook en Instagram). Heb je Sempstie gespot en kon je een selfie met hem nemen? Of wil je andere Zemstse wintertaferelen delen? Post ze dan op Facebook of Instagram, tag ons en vermeld #InZemst. 

Ondersteuning

Op 15, 16 en 17 december 2022 organiseren Zemst For Life en Zemst Leeft! een heus kerstdorp. Ook hier draagt gemeente Zemst haar steentje bij door onder andere het ter beschikking stellen van gratis kersthutten, heel wat logistieke ondersteuning, het voorzien van een zone 30 in de omgeving … De gemeente zorgt er ook voor dat de pakketten die Zemst For Life en Zemst Leeft! schenken aan Zemstenaars die het wat moeilijker hebben, goed terechtkomen. Hierbij wordt uiteraard de nodige privacy gewaarborgd.

Gepubliceerd op dinsdag 29 november 2022 14.17 uur