FC Hofstade wint Beker van Zemst 2023

Tussen 1 en 15 augustus leverden onze Zemstse voetbalploegen een stevige strijd om de Beker van Zemst 2023. FC Hofstade mocht uiteindelijk de trofee mee naar huis nemen. Ontdek hier hoe het er aan toeging.

Verslag matchdag

Een enthousiaste supporter gaf ons een verslag van de finaledag: ‘Dinsdag 15 augustus, eindelijk is het zover, het is de finale van de Beker van Zemst. Ik sta aan de zijlijn te supporteren. De bal vliegt over het veld. Ik ga helemaal op in het gejuich en gewoel van de kijkers aan de zijlijn. Voor ik het goed en wel besef is de kwartfinale gespeeld, 5 -2 voor VK Weerde tegen SK-Laar. VK Weerde scoorde het meeste doelpunten maar SK-Laar gaf zich niet zomaar gewonnen. Een mooie match. De halve finale tussen KFC Eppegem en FC Weitse Gans gaat er al even spannend aan toe. Deze keer wint KFC Eppegem en ze komen zo op de derde plaats te staan. Op naar de finale, deze wordt gespeeld tussen FC Zemst en FC Hofstade. De finale blijft spannend tot op het einde. FC Hofstade scoort twee keer en is hiermee zeker van de eerste plaats. Het is beslist, FC Hofstade is de verdiende winnaar van de Beker van Zemst. Een mooi moment voor FC Hofstade, want ze winnen voor de allereerste keer deze beker. Proficiat! Maar ook FC Zemst heeft een mooi staaltje voetbal laten zien en moet zeker niet onderdoen, zij plaatsen zich op de tweede plaats.’

Speciale editie

De Beker van Zemst wordt al enkele jaren georganiseerd. Dit is een organisatie van de Zemstse voetbalclubs in samenwerking met de gemeente. De Beker van Zemst werd opgestart door zes voetbalclubs. Sindsdien is het ploegenaantal echter uitgebreid. Dit jaar was het een speciale editie, want er werd voor gekozen om de beker van Zemst open te stellen voor alle voetbalploegen in Zemst. Hierdoor kregen ploegen als FC Weitse Gans, Union Malinese en FC Borneo ook de kans om mee te doen. FC Weitse Gans ging in op dit aanbod en dus namen er dit jaar zeven ploegen deel.

Dit zorgde ervoor dat de indeling van de poules en de puntentelling anders verliep dan de jaren voordien. Voor de verdeling van de ploegen tijdens de finale konden we ons dan ook niet meer baseren op de poules maar moesten we gebruik maken van de puntentelling. Dit zorgde voor een heel mooie finale met fijne wedstrijden.

De Beker van Zemst gaat in de eerste plaats om plezier en een mooie start van het nieuwe voetbalseizoen. Daar heeft de editie van 2023 zeker voor gezorgd! Nogmaals proficiat aan de winnaar en heel veel dank aan alle voetbalploegen om hier aan deel te nemen.

Classificatie beker van Zemst 2023

  • 1ste plaats – FC Hofstade
  • 2de plaatse – FC Zemst
  • 3de Plaats - KFC Eppegem
  • 4de plaats – FC Weitse Gans
  • 5de plaats – VK Weerde
  • 6de plaats – SK-Laar
  • 7de plaats – KCVV Elewijt

#ZemstZomert

Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 13.56 uur