Werken station Weerde kant Vredelaan vanaf 29 november

De werken aan de stationsomgeving in Weerde gaan vanaf maandag 29 november een nieuwe fase in. Vanaf dan wordt gewerkt aan de noordkant vanaf het centrale plein tot aan de Vredelaan. De zuidkant van het station tot aan de Damstraat is bijna afgewerkt.

Na de herinrichting zal het station in Weerde ruime fietsenstallingen, dubbelrichtingsfietspaden, een autoluw stationsplein met groenzones en meer parkeerplaatsen hebben. Het comfort en de veiligheid van reizigers en bezoekers staan immers centraal.

Zuidkant aan Damstraat klaar

Aan de kant van de Damstraat werden 66 parkeerplaatsen aangelegd. Deze week worden nog 67 parkeerplaatsen afgewerkt en tegen vrijdag 26 november opengesteld. Daarnaast zijn de nieuwe verkeerslichten aan het kruispunt van de Damstraat al een tijdje in werking. Verder werd er een dubbelrichtingsfietspad aangelegd dat zorgt voor een veilige aansluiting op het voorziene fiets- en voetpad richting het stationsplein.

Vanaf 29 november: station enkel bereikbaar via Damstraat

De werken aan de noordkant, de zijde van de Vredelaan, starten op maandag 29 november. Tijdens die werken gebruikt het gemotoriseerd verkeer de vernieuwde in- en uitrit aan de Damstraat. Dit is bovendien ook de definitieve én enige in- en uitrit voor gemotoriseerd verkeer richting het station. In totaal zijn er 133 parkeerplaatsen beschikbaar tijdens de werken.

Voor voetgangers en fietsers is het station toegankelijk langs de tunnel onder het spoor via de Heidestraat of via de Damstraat. Na de herinrichting, die vermoedelijk tot januari 2022 duurt, kunnen fietsers en voetgangers ook via de Vredelaan het station bereiken.

Uitbreiding fietsenstallingen

De bestaande fietsenstalling wordt uitgebreid tot maar liefst 392 plaatsen en moet reizigers stimuleren om vaker met de fiets te komen. Deze week wordt er een tijdelijke fietsenstalling voorzien ter hoogte van de parkings voor personen met een beperkte mobiliteit naast perron 3 en 4. Vanaf maandag 29 november parkeer je je fiets dus best in de tijdelijke fietsenstalling. Op woensdag 1 december wordt de huidige fietsenstalling afgebroken. Zodra de nieuwe fietsenstalling wordt geopend, verdwijnt de tijdelijke fietsenstalling.

Meer informatie over de werken vind je op deze website.

Gepubliceerd op dinsdag 23 november 2021 12.28 uur