Werken Mechelse Vesten vanaf 1 augustus

Op 1 augustus starten stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer met de werken aan de vesten rond de Mechelse binnenstad (R12). Vanaf dan voeren ze stap voor stap eenrichtingsverkeer in. Zo willen ze meer plaats maken voor fietsers, voetgangers, openbaar vervoer, groen en verblijfsruimte.

De werken worden aangepakt in zes fases. Per fase wordt er gewerkt aan een specifiek deel van de vesten. Verkeer kan altijd langs de werf passeren op telkens één rijstrook in elke richting. Fietsers en voetgangers en ook de bus behouden toegang. Eind december moeten de werken klaar zijn en zullen de volledige vesten enkele richting zijn.

 

Tangent open

Op 4 juli opende de Tangent. Via deze nieuwe weg rij je vlot van de op- en afritten Mechelen-Zuid naar de N15 en omgekeerd. Je bereikt via de Tangent ook vlot de Leuvensesteenweg en de parkings Zandpoortvest en Douaneplein. In de tunnel van de Tangent, de Margaretatunnel, is er een afslag naar de ondergrondse parking van het station Mechelen en de kiss & ride. Vanuit de parking wandel je rechtstreeks naar de perrons. Samen met de Tangent werd er ook nieuwe fietsinfrastructuur aangelegd. Die maakt deel uit van de fietsostrade F1 Antwerpen-Brussel. 

Vragen over de werken op de vesten?

Contacteer het infopunt via de website of het nummer 0472 27 28 34 (elke werkdag tussen 9 en 17 uur).

Meer weten? Plan je route naar Mechelen via de website van Mechelen.

Update 30 augustus

Het Milieueffectrapport: een volgende stap richting Nieuwe Vesten

De Nieuwe Vesten betekenen een grote verandering voor de Mechelaar en voor al wie in Mechelen woont, werkt of er op bezoek komt. Projecten met zo’n grote impact volgen heel wat vastgelegde stappen. Eén van die stappen is de opmaak van een Milieueffectrapport. Over de opmaak van dat rapport kan ook jij je mening delen.

Waarover en hoe? Dat legt Leen, MER-coördinator, uit in het filmpje. De aanmelding van de project-MER vind je hier. Feedback geven kan tot en met 26 september via milieudienst@mechelen.be.

Werken H. Speecqvest, Schuttersvest en Van Benedenlaan duren 1 week langer

Nog tot en met maandag 19 september werkt de aannemer op de H. Speecqvest, Schuttersvest en Van Benedenlaan. De werken op dit deel van de vesten zijn de meest ingewikkelde. In overleg met de aannemer besloten Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer ze te verlengen. Zo is er meer tijd om op het einde van de werken vlot om te schakelen naar de nieuwe verkeerssituatie.
Lees alle info over de huidige verkeerssituatie onder denieuwevesten.be/actuelehinder

Volg de Nieuwe Vesten op Facebook

Werken die toch iets langer duren. Straten die van rijrichting veranderen. De opening van een nieuw fietspad. Er valt heel wat te vertellen over de werken en plannen voor de Nieuwe Vesten. Om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden, kan je de Nieuwe Vesten voortaan ook volgen via Facebook. Je vindt het belangrijkste nieuws ook nog steeds via denieuwevesten.be.

Gepubliceerd op dinsdag 19 juli 2022 13.08 uur