Werken kruispunt Jubellaan/Tervuursesteenweg

(UPDATE - datum gewijzigd!) Agentschap Wegen en Verkeer provincie Antwerpen laat weten dat vanaf woensdag 27 maart wordt gewerkt aan het kruispunt Jubellaan/Tervuursesteenweg.

Jubellaan/Tervuursesteenweg (N227) twee nachten en een dag afgesloten
Vanaf woensdagavond 27 maart tot vrijdagochtend 29 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de Jubellaan/Tervuursesteenweg (N227), ter hoogte van de grens tussen Mechelen en Zemst. Het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt. De werken gebeuren hoofdzakelijk ‘s nachts om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. De N227 is tijdens deze periode volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer kan woensdag overdag wel passeren.
Vernieuwing wegdek
Het wegdek van de Jubellaan/Tervuursesteenweg is plaatselijk versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Ter hoogte van de grens Mechelen-Zemst, tussen de Barebeek en de Ghandiwijk, wordt daarom de bovenste laag asfalt vernieuwd. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren.
Nachtwerk voor minder hinder
De werken vinden plaats tussen woensdagavond 27 maart en vrijdagochtend 29 maart. Om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken met de grootste hinder (bv. frezen en asfalteren) ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd tussen 20 uur en 6 uur. Vanaf dinsdagavond tot en met donderdagochtend is de Jubellaan/Tervuursesteenweg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer en de bussen van De Lijn worden omgeleid via de Brusselsesteenweg (N1). Woensdag overdag kan enkel plaatselijk verkeer langs de werfzone passeren tegen verlaagde snelheid. Aan de fiets- en voetpaden wordt niet gewerkt. Fietsers en voetgangers behouden dus steeds doorgang.
Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info kan je steeds terugvinden op www.wegenenverkeer.be/mechelen.
afbeelding (c) Google Maps

Gepubliceerd op vrijdag 22 maart 2019 9.39 uur