Werken aanleg fietsstraat Molenveld

Om de schoolomgeving van GBS De Regenboog veiliger te maken wordt Molenveld een fietsstraat van de Dynastiestraat tot de Molenbeekstraat. De renovatiewerken aan de bestaande riolering lopen op hun einde en de werken aan de nieuwe weginrichting zijn gestart.

Bedoeling is dat de fietsstraat tegen eind 2024 klaar is.

Nu de beperkte rioleringswerken afgewerkt zijn, is fase 1 van de inrichtingswerken aan de weg gestart. Hiervoor is de straat afgesloten tussen de inrit van de schoolparking en de Molenbeekstraat.

Planning en bereikbaarheid

In de week van 17 juni volgt nog een camera-inspectie van de gerenoveerde riolering. Tegelijkertijd starten de inrichtingswerken aan de weg.

  • Om de werken vlot te laten verlopen is de straat tussen de inrit van de schoolparking en de Molenbeekstraat niet meer toegankelijk, ook niet voor fietsers en voetgangers.
  • Het kruispunt aan de Molenbeekstraat blijft in de week van 17 juni open voor de school maar om de doorstroming beter te laten verlopen wordt er enkele richting ingevoerd. Inrijden kan via de Molenbeekstraat, uitrijden via Molenveld richting P. Penninckxstraat.
  • Om de veiligheid van de kinderen te garanderen is er bij het begin en einde van de schooldag geen gemotoriseerd verkeer mogelijk tussen de Dynastiestraat en de parking van GBS De Regenboog.
  • Buiten de schoolstraat wordt er enkele richting ingevoerd. Je kan via de Claeseweg – V. Servranckxstraat naar de parking van de school rijden. Terugrijden kan je via Molenveld richting Dynastiestraat.

Probeer de auto te vermijden in de omgeving van deze werken!

Vanaf 12 juli tot begin augustus wordt er niet gewerkt omwille van het bouwverlof.

Meer info

Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024 14.55 uur