Heb jij een idee voor de invulling van Wereldlichtjesdag?

Heb jij een idee voor de invulling van Wereldlichtjesdag op zondag 11 december? Laat het ons weten voor zondag 4 december.

Op de tweede zondag in december is het ieder jaar Wereldlichtjesdag. Op die dag komen, sinds 1997, mensen wereldwijd bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Symbolisch steken zij om 19 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht. Op die manier wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind verloren en voelen ze dat zij niet alleen staan met hun verdriet. 

Wil je graag samen met gemeente Zemst nadenken over het geven van invulling aan dit mooie initiatief? Stuur je voorstel en je gegevens door naar huisvanhetkind@zemst.be en onze medewerkers zullen contact met je opnemen.

Koesterweek

Wereldlichtjesdag is de start van de Koesterweek (11 tot en met 17 december). Ook bij ons in Zemst gebeurt soms het ondenkbare en sterft er een kind. Bij het onmetelijke verdriet dat gezinnen op dat moment overvalt, is het heel belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar. Dat we tonen dat we dit verdriet zien en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Net daarom nemen we deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die al bijna veertien jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind. 

Samen met meer dan 130 andere steden en gemeenten in heel Vlaanderen, zullen wij op zondag 11 december een speciale vlag hijsen en zo de hele week ons hart tonen voor de gezinnen met verdriet in onze gemeente. Het Berrefonds zal tijdens de Koesterweek nog heel wat andere activiteiten organiseren. Kijk op www.koesterweek.be om te ontdekken wat jij kan betekenen.

Gepubliceerd op dinsdag 29 november 2022 14.10 uur