Wegenwerken in uitvoering in en rond Zemst

Momenteel voert Agentschap Wegen en Verkeer verschillende werken uit in en rond onze gemeente. Hier vind je een overzicht.

We merkten dat het gisteren een hectische verkeersdag was in grote delen van Hofstade en Elewijt. Door verschillende werken van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in en rond Zemst, stond het verkeer op vele plaatsen vast en zocht daarom andere alternatieven. Dit zorgde voor extra verkeersdrukte in Zemst. Tegen het einde van de werkweek zou het verkeer terug vlotter moeten verlopen wanneer de werken op de Robert Schumanlaan achter de rug zijn. We begrijpen de frustraties van de inwoners en sporen AWV aan om de werken zo vlug mogelijk af te werken volgens de voorziene planning. Ook de politie doet het nodige om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Wegenwerken in uitvoering

  • Tot en met vrijdag 1 juli 2022 werkt AWV op de Robert Schumanlaan tussen het op- en afrittencomplex van de snelweg E19 en het kruispunt van de Tervuursesteenweg. Een deel van de weg is deze week volledig afgesloten voor alle verkeer. De meest actuele informatie over deze werken en omleidingen vind je op de website van AWV.
  • Tot en met oktober 2022 werkt AWV aan de brug op de Brusselsesteenweg. Het autoverkeer op de brug moet over versmalde rijstroken rijden, maar er blijft altijd één rijstrook in elke richting beschikbaar.¬†Fietsers rijden in de twee richtingen op het fietspad, waaraan op dat moment niet gewerkt wordt. Alle info hierover vind je op de website van AWV.
  • De Tangent aan de stationsomgeving in Mechelen zal vermoedelijk openen op maandag 4 juli 2022. Dit brengt gevolgen mee voor het verkeer tussen Mechelen en Zemst/Hofstade:
    • Je kan de Tervuursesteenweg enkel bereiken via de Jubellaan. Dat zal een gewijzigde situatie met zich meebrengen in de verbindingsstraten tussen de Jubellaan en de Tervuursesteenweg.
    • Om wandel- en fietspaden aan te leggen, wordt de Colomalaan van 4 juli 2022 tot ongeveer half augustus 2022 volledig afgesloten, dus ook voor voetgangers en fietsers. Zij moeten in die periode de Stenenmolenstraat nemen. Signalisatie is voorzien. Over de werken aan de Tangent kan je op deze website meer info vinden.
  • De werken op de Zemstsesteenweg aan het pompstation zijn afgerond sinds vandaag.

Op deze pagina kan je altijd een overzicht vinden van de wegenwerken die in Zemst in uitvoering zijn. Ook op de website van AWV vind je veel informatie.

Gepubliceerd op dinsdag 28 juni 2022 12.17 uur