Wegenwerken door gewestelijke wegbeheerder AWV in Damstraat en Rubenslaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant asfalteringswerken op de Damstraat en herstellingswerken aan de brug van de Rubenslaan over de E19. Lees hier meer over de planning en omleidingen.

Asfalteringswerken Damstraat van 8 tot en met 12 april

AWV voert momenteel asfalteringswerken uit op de Damstraat. Het wegdek krijgt over een afstand van 1 400 meter een opknapbeurt tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg en de Bergstraat. De aannemer verwijdert eerst de bovenste laag asfalt van de rijweg tot aan het kruispunt ter hoogte van frituur Weit. Nadien krijgt het wegdek een nieuwe laag asfalt en nieuwe wegmarkering. Zo maken we de weg comfortabeler voor alle bestuurders.

Hinder voor weggebruikers

  • Voetgangers en fietsers: kunnen in de werfzone voetpad en fietspad blijven gebruiken.
  • Openbaar vervoer: de Lijn plaatst tijdelijke bushaltes net buiten de werfzone. Raadpleeg delijn.be/routeplanner voor actuele informatie.
  • Doorgaand en zwaar verkeer: omleiding via de Brusselsesteenweg, de Elewijtsesteenweg, de Rubenslaan en de Tervuursesteenweg om de Robert Schumanlaan opnieuw te bereiken.

Lees meer over werken Damstraat

Herstellingswerken brug Rubenslaan van 15 april tot en met september

AWV zal onderhoudswerken uitvoeren aan de brug van de Rubenslaan over de E19 in Zemst. De brug krijgt een grondige opknapbeurt om het rijcomfort te verhogen. De voegen worden vernieuwd en de bovenste laag asfalt wordt vervangen door een nieuwe laag asfalt. Bovendien vernieuwt AWV de waterafvoer op de brug, zodat het water bij hevige regen niet op de weg blijft staan.

Vanaf 15 april tot eind september 2024 wordt er gewerkt aan de bovenbouw van de brug vanop de Rubenslaan. Om veilig en vlot te kunnen werken wordt de werfzone afgesloten en gelden er omleidingen voor alle weggebruikers.

Hinder voor weggebruikers

  • Voetgangers en fietsers: omleiding via de Waversebaan, fietstunnel onder E19 naar Steendreef en Weerdesteenweg om aan de overkant te geraken.
  • Openbaar vervoer: bussen van De Lijn volgen ook de aangeduide omleiding. Raadpleeg de routeplanner van De Lijn voor actuele informatie.
  • Doorgaand en zwaar verkeer: omleiding via Rubenslaan, Tervuursesteenweg, Robert Schumanlaan en Damstraat.

Na deze werken, zal aan de onderbouw van de brug worden gewerkt vanop de snelweg E19.

Lees meer over werken Rubenslaan

 

Gepubliceerd op dinsdag 9 april 2024 14.21 uur