Weerdse visvijver, paradijs voor watervogels en vissers

De Weerdse visvijver is al lang bekend bij vogelspotters en vissers. De vijver vormt immers een ideale biotoop voor verschillende watervogels. Door het natuurlijke karakter van de vroegere zandwinningput kunnen ook vissers er hun gading vinden.

Daarnaast is het een boomrijk domeintje waardoor de temperaturen er in de zomer aangenaam blijven. Veel joggers, hondeneigenaars en wandelaars zakken af naar de visvijver om er te genieten van de rust. En geef ze maar eens ongelijk.

Bij warm weer wordt de drang naar een frisse duik of een BBQ aan de waterkant wel eens onweerstaanbaar. En dat is jammer, want beide zijn verboden. Zwemmen in de visvijver verstoort de rust van de vissen en BBQ’ers durven hun afval al eens gewoon ter plekke achterlaten. We willen daarom nog even wijzen op het reglement voor de Weerdse visvijver en waarschuwen dat Agentschap Natuur en Bos samen met de politie extra controles gaat uitvoeren op het naleven van dit regelement om ervoor te zorgen dat het er aangenaam vertoeven blijft voor iedere natuurliefhebber en bezoeker.

Gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2019 22.28 uur