Webinar: Opvoeden met schermpjes – tieners

In deze coronatijden zit je tiener (noodgedwongen) meer aan het scherm. Ga je dit postcorona terugschroeven of niet? Hoe kan je schermtijd ‘upgraden’ naar waardevolle ‘samen-tijd’ met vriendjes of grootouders? Wat met fake coronanieuws?

Internet en schermgebruik spelen al langer een grote rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze spelen met de PlayStation, gebruiken een tablet of smartphone alsof het niets is en communiceren meer online dan in het echt. Ze gaan op zoek naar inhoud die bij hen past, maar tegelijkertijd bepaalt wat ze online zien en doen ook mee hoe ze zich ontwikkelen. Omgaan met schermen is dus een volwaardig opvoedthema geworden.

In de webinar ‘Opvoeden met schermpjes’ wordt ingegaan op hoe we met schermgebruik in de opvoeding om kunnen gaan. We leggen daarbij verbindingen tussen voor, tijdens en na corona. En zo diepen we ‘oude en nieuwe’ vragen uit, aan de hand van kaders en concrete tips om zo opvoeders te ondersteunen.

Davy Nijs is mediapedagoog en geboeid door de relatie tussen digitale media en opvoeden. Hij doet hierover onderzoek, doceert, schrijft, adviseert en traint. Hij is ook vader van drie gamende en online aanwezige zonen.

Afspraak op donderdag 11 februari 2021 om 20 uur, online uiteraard. Inschrijven via huisvanhetkind@zemst.be of telefonisch op het nummer 015 61 85 17.

Gepubliceerd op dinsdag 2 februari 2021 16.04 uur

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.