Wandel mee op de Dag van de Trage Wegen en stem voor de Buelensvoetweg!

Op zaterdag 15 oktober stellen we een nieuwe trage weg open voor het publiek. En op zondag 16 oktober bieden we in het kader van de Dag van de Trage Weg twee wandelingen aan. Ontdek hier meer details en stem op onze Buelensvoetweg!

Trage wegen maken verbindingen tussen verschillende grotere wegen en zorgen voor een leuk en aangenaam alternatief voor drukke wegen of laten je genieten van de natuur. Gemeente Zemst zet zich al jaren in om de (al dan niet vergeten) trage wegen te herwaarderen.

Nieuwe trage weg: de Buelensvoetweg 

Op zaterdag 15 oktober maken vrijwilligers samen met onze werklieden een nieuwe trage weg vrij in Elewijt. De Buelensvoetweg is een verbindingsweg tussen de Nieuwlandvoetweg en de Grote Bergsevoetweg. 

Twee wandelingen

Op zondag 16 oktober bieden we samen met VVV Toerisme Zemst twee mooie wandelingen langs trage wegen in Elewijt. Uiteraard kan de nieuw opengestelde Buelensvoetweg hierin niet ontbreken. Het gaat om volgende wandelingen: 

  • 5km lang (waarbij er 10 trage wegen worden bewandeld)
  • 10km lang (waarbij er maar liefst 22 trage wegen worden bewandeld)

 Start en aankomst zijn op de parking van GBS De Regenboog (Molenveld 26 in Elewijt). Hier is voldoende plaats om de auto of fiets te parkeren. Inschrijven is niet nodig; de wandelingen zijn bewegwijzerd en niet begeleid waardoor iedereen op zijn eigen tempo kan stappen. De trage wegen zijn niet toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. 

Meer info vind je op deze pagina

Wandel je mee? Post dan zeker een foto op Instagram met vermelding #InZemst! 

Stem op onze Buelensvoetweg!

Ter gelegenheid van 20 jaar Trage Wegen werden 20 trage wegen in Vlaanderen geselecteerd voor een wedstrijd. En zo ook de Buelensvoetweg in Elewijt. Stemmen voor onze trage weg kan tot 7 november via www.dagvandetrageweg.be/stem-mee. De 20 geselecteerde trage wegen krijgen een pakket waarmee ze letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet kunnen worden. De winnende trage weg wordt extra onder handen genomen.

Gepubliceerd op dinsdag 11 oktober 2022 16.10 uur