Vrijwilligers

Het vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas is klaar en we bereiden ons nu volop voor op de vaccinaties. Voor de werking van het vaccinatiecentrum rekenen we op de inzet van tal van vrijwilligers. Jullie gaven massaal door om te komen helpen. De betrokken partners zijn intussen gestart met het contacteren van de vrijwilligers.

Wat zijn de volgende stappen?

Iedereen die zich de voorbije weken opgaf om te komen helpen in het vaccinatiecentrum als logistieke vrijwilliger ontvangt een e-mail van kampenhout@vrijwilligers.vlaanderen. Daarin vragen we om een profiel aan te maken op het platform van Radarwerk. Uit feedback van vrijwilligers en na evaluatie, blijkt dat het registratiesysteem niet voldoende afgestemd is op het profiel van de vrijwilligers.

Omdat de gemeente Zemst de voorbije jaren een goed draaiende vrijwilligerswerking heeft uitgebouwd, zal Zemst de administratie voortaan op zich nemen. Zemst gebruikt hiervoor het bestaande platform ‘Give a Day’.

We zijn ervan overtuigd zo het gebruiksgemak voor de vrijwilligers te vergroten en een meer betrokken aanpak te kunnen bieden aan VC-vrijwilligers. De gegevens die de vrijwilligers invoerden via het vorige systeem zijn ondertussen ingeladen in het ‘nieuwe’ systeem ‘Give a Day’. Essentieel is nu de ontbrekende gegevens aan te vullen. Hiervoor zouden de vrijwilligers ondertussen een mail moeten ontvangen hebben.

Alle ervaring en competenties waarover de geregistreerde vrijwilligers beschikken, bieden ons een brede waaier aan mogelijkheden die we niet willen verliezen. Om nog beter gebruik te kunnen maken van de specifieke sterktes van de vrijwilligers vragen we om de ontbrekende gegevens in het systeem aan te vullen. Het was een hobbelige start – waarvoor we ons verontschuldigen – maar we zijn er zeker van dat we samen tot een mooie samenwerking kunnen komen.

Meer info: vrijwilligers@kampenhout-sas.be

Wie zich opgaf als medisch vrijwilliger wordt gecontacteerd door huisartsenkring HARNO. Voor vragen over jouw inzet als medisch vrijwilliger kan je terecht bij mcvilvoorde@harno.be.

Massale inschrijvingen vrijwilligers

Jullie schreven jullie massaal in om een handje toe te steken in het vaccinatiecentrum. We danken jullie voor jullie enorme enthousiasme. Door de vele reacties moeten we voorlopig de inschrijvingen stopzetten. Ben je nog niet inschreven? Niet getreurd, op een later tijdstip doen we een nieuwe oproep.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.