Voordelige gft-containers vanaf 2022

Vandaag belandt nog veel keukenafval in de restafvalzak, terwijl het een waardevolle grondstof is om te recycleren. In 2022 kan jij daar verandering in brengen met een gft-container!

Elk gezin krijgt dit najaar de kans om een gft-container te bestellen voor gebruik vanaf 2022. De containers bestaan in drie formaten: 25 liter, 140 liter en 240 liter. De kleinste container is geschikt voor wie in een appartement of huis zonder tuin woont, de grootste voor wie veel tuinafval heeft. Wil je graag de containers eens bekijken voor je er eentje aanschaft? Kom dan langs in het gemeentehuis. Aan het onthaal staan voorbeelden van de drie containers opgesteld.

De containers zullen wekelijks geledigd worden, op dezelfde dag als de ophaling van het restafval. De container zelf is gratis, je betaalt wel voor de jaarsticker die erop kleeft. De prijzen zijn heel democratisch (40% goedkoper dan de huidige tuincontainer) en wie bestelt en betaalt vóór 15 november 2021 krijgt nog een extra korting tot 33%.

Elke gedomicilieerde inwoner van Zemst kreeg vorige week een brief met folder van Incovo in de brievenbus. Op die brief staat een unieke code die je nodig hebt om je container te kunnen bestellen.

Niet-gedomicilieerden zoals scholen, gemeentehuizen, verenigingen… kunnen via het gratis infonummer hun container bestellen. Zij hebben geen code nodig.

Meer info vind je op de website van Incovo. Hier vind je ook informatie over de bestel- en aanvraagprocedure.

Gepubliceerd op dinsdag 19 oktober 2021 15.14 uur