Vlaamse Regering neemt bijkomende coronamaatregelen

De Vlaamse Regering heeft op 27 oktober 2020 nieuwe maatregelen genomen om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf vrijdag 30 oktober om 18 uur.

Deze nieuwe maatregelen kan je allemaal lezen op de website van de Vlaamse overheid. Maar wat betekent dat nu specifiek voor Zemst?

  • Alle evenementen moeten worden afgelast. Dat wil zeggen dat er geen kermissen, maar ook geen georganiseerde halloweentochten kunnen doorgaan. De reguliere werking voor de jeugdbewegingen kan voor kinderen jonger dan 12 jaar doorgaan, activiteiten voor kinderen ouder dan 12 dan weer niet.
  • Opleidingen die door verenigingen voor hun leden worden georganiseerd of dat nu muziek, bloemschikken, koken, acteren, ... betreft, kunnen alleen doorgaan voor kinderen onder de 12 jaar.
  • Het is uiteraard niet de bedoeling om tijdens onze vakantiewerking BeZEMSTeel extra problemen of besmettingshaarden te creëren. Daarom bekijken onze teams samen met de monitoren en de aanbieders van de workshops welke mogelijkheden er zijn. De overheid roept ons ook op om te kijken welke alternatieven er mogelijk zijn zonder aan bubbelmenging te doen, een taak die we zeer ter harte nemen.

Het gemeentebestuur bekijkt nu in welke mate er nood is aan extra opvang voor schoolkinderen tijdens de verlenging van de herfstvakantie.

Gepubliceerd op woensdag 28 oktober 2020 10.59 uur