Vernieuwd logo en huisstijl gelanceerd

Op vrijdag 24 september 2021 lanceerden we de vernieuwde huisstijl van de gemeente. Een driekleurig standaard logo en een dynamisch in te vullen Z zullen de komende weken en maanden her en der terug te vinden zijn in het straatbeeld.

De nieuwe huisstijl werd gerealiseerd op basis van een brede bevraging bij personeel, inwoners en actoren binnen de gemeente. Het resultaat is een standaard logo in drie kleuren dat verwijst naar de veelzijdigheid van de gemeente. Ook de kleuren hebben een betekenis: het blauw refereert naar het water en de Zenne, het groen naar de Zemstse natuur en bossen en het geel naar de landbouw. Dit standaard logo zal terugkomen op alle officiële dragers van de gemeente, gaande van briefpapier en enveloppen over vlaggen en autobestickering. Er werd ook aandacht besteed aan het duurzaamheidsaspect: de voorbije maanden werden geen grote bestellingen van bv. enveloppen gedaan zodat er geen grote stock is. Wat er wel nog is, wordt niet zomaar vernietigd. Daarvoor wordt gezocht naar een alternatief gebruik.

Naast het standaard driekleurig logo zal de gemeente in de toekomst het Z-beeld ook op een dynamische manier invullen voor meer informele boodschappen. Kwestie van het geheel wat speelser en creatiever te maken. Die dynamische invulling werd – zonder dat onze inwoners zich daar bewust van waren - bijvoorbeeld al gebruikt voor de meldingsstickers op onze gemeentelijke wagens, de cover van de brochure Cultuurvonken en de communicatie rond het #BeleefZemst-weekend.

Z-meubel, Z-babbelbox en andere Z-acties

Heel wat acties zullen de komende weken en maanden de vernieuwde huisstijl verder uitdragen. In dit kader realiseerden de gemeentelijke werklieden in eigen ateliers een Z-meubel en een Z-babbelbox. Het Z-meubel is een levensgrote bank in Z-vorm die vorig weekend op het plein van de verdraagzaamheid aan de bibliotheek in Zemst stond. De Z-babbelbox stond aan GC de Melkerij tijdens de familiedag. Die zullen in de toekomst op verschillende evenementen in de gemeente geplaatst worden. Naast het Z-meubel en de Z-babbelbox zullen de komende weken en maanden nog heel wat Z-acties opduiken in Zemst.

Gepubliceerd op dinsdag 28 september 2021 16.43 uur