Verkeerssituatie per school

 • GO! (W)onderwijs in Zemst: 
  Bovenweg is een schoolstraat. Gemo­toriseerd ver­keer wordt er aan het begin en einde van de schooldag gedurende een half uur geweerd. Fietsers en stappers verdienen bucks, die ze kunnen uitgeven bij de lokale handelaar.
 • VBS Tuimeling in Zemst
  Kloosterstraat is een schoolstraat. Gemo­toriseerd ver­keer wordt er aan het begin en einde van de schooldag gedurende een half uur geweerd. Fietsers en stappers verdienen bucks, die ze kunnen uitgeven bij de lokale handelaar.
 • GBS De Waterleest in Eppegem
  Waterleestweg is een schoolstraat. Gemo­toriseerd ver­keer wordt er aan het begin en einde van de schooldag gedurende een half uur geweerd. In Steenweg-op-Zemstbos geldt een parkeerverbod op schooldagen.
 • GBS De Pimpernel in Zemst-Laar
  Een voetweg verbindt de parking aan de voetbal met de school. Fietsers en stappers verdienen bucks, die ze kunnen uitgeven bij de lokale handelaar.
 • VBS De Zonnewijzer in Weerde
  Pastorijstraat is een schoolstraat. Gemo­toriseerd ver­keer wordt er aan het begin en einde van de schooldag gedurende een kwartier geweerd. Fietsers en stappers verdienen bucks, die ze kunnen uitgeven bij de lokale handelaar.
 • GBS De Regenboog in Elewijt
  Molenveld wordt in 2024 een fietsstraat. Fietsers en stappers verdienen bucks, die ze kunnen uitgeven bij de lokale handelaar.
 • VBS De Kriekelaar in Hofstade
  Zusterstraat is een schoolstraat. Gemo­toriseerd ver­keer wordt er aan het begin en einde van de schooldag gedurende een half uur geweerd. De Tilbourgstraat is een fietsstraat met een parkeerverbod op schooldagen. Fietsers en stappers verdienen bucks, die ze kunnen uitgeven bij de lokale handelaar.
 • GO! Ter Berken in Hofstade
  Graaf Cornetstraat is een schoolstraat én fietsstraat. Gemo­toriseerd ver­keer wordt er aan het begin an de schooldag gedurende een kwartier geweerd. Fietsers en stappers verdienen bucks, die ze kunnen uitgeven bij de lokale handelaar.

GEEF JOUW MENING OVER DE SCHOOLOMGEVINGEN
In de voorbije jaren zijn in Zemst maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te bevorderen rondom de scholen. De maatregelen werden gefinancierd door de gemeente en door de Vlaamse Overheid. We willen je daarom uitnodigen om deel te nemen aan een kort onderzoek omtrent jouw persoonlijke ervaringen over deze genomen maatregelen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Hasselt in opdracht van de Vlaamse Overheid.
Klik hier om jouw mening te geven over de verschillende werken in jouw schoolbuurt. Jouw gegevens en antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld.