Zefoda

Wie zijn wij?

Zefoda richt zich tot amateurfotografen uit Zemst en omgeving. De leden streven ernaar foto's van hoge kwaliteit te maken (zowel qua inhoud, creativiteit, compositie als technische afwerking).

Alle thema's en genres komen bij ons aan bod.  De enige beperking is de creativiteit van de fotograaf zelf.

Zefoda is aangesloten bij de Koninklijke Antwerpse Verbroedering van Fotokringen (KAVF 106), BREEDBEELD (VB 6052) en de Vlaams Brabantse Fotokringen (VBF).

Wat doen wij?

Wij vergaderen in principe de 2e, 3e en 4e maandag van de maand (behalve in de vakantieperiodes: slechts éénmaal per maand). Onze vergaderingen hebben plaats van 20 tot 22.30 uur in het Erfgoedhuis de Semse (Schoolstraat 17 Zemst).

Tijdens elke vergadering staat er een concrete activiteit op het programma en dit kan variëren van projecties, voordrachten door externe sprekers, demonstraties van allerlei technieken tot praktijkavonden (avondopnamen,...), ontmoetingen met gastfotografen, besprekingen van foto's van eigen leden (vast punt op de 2e maandag) of foto's van andere clubs,...

Daarnaast bezoeken we af en toe fotosalons en digitale audiovisuele projecties van andere clubs en dit voornamelijk tijdens het weekend.

Af en toe organiseren we ook foto-uitstappen voor onze leden (inclusief hun gezin), waarbij we geregeld eens de landsgrenzen oversteken.

Hoogtepunt van het werkjaar is ons jaarlijkse fotosalon, waar al onze leden de kans krijgen om met hun beste foto's naar buiten te treden. Naast de tentoongestelde afdrukken worden er eveneens enkele audiovisuele reeksen aan de bezoekers getoond.

Adres

Adres
Schoolstraat 17 (Erfgoedhuis de Semse), 1980Zemst
Website
http://www.zefoda.be

Contact

Wilfried De Ron

Voorzitter

Katia Stroobants

Secretaris

Wilfried De Ron