Vélo Sokone: aangepast concept

In samenwerking met Vélo Afrique vzw organiseren we voor Zemstenaars een trip naar Senegal waar we gaan fietsen langs ons zusterdorp Sokone. Het gaat om een totaal nieuw parcours gemaakt voor de gravelbike. We rijden volledig rond de Sine Saloum, een prachtig stuk UNESCO-erfgoed en bezoeken uiteraard Sokone. Deze meerdaagse biedt een sportieve uitdaging en tegelijkertijd kun je je onderdompelen in de Senegalese cultuur. We gaan fietsen met de mountainbike op eigen tempo, maar wel met de nodige teamspirit.

Praktisch

De reis loopt van 16 tot 24 maart 2024 met bestemming Dakar - Sokone. Het parcours is heel toegankelijk en haalbaar voor iedereen. Wat de fiets betreft gebruiken we een gravelbike of mountainbike. In Senegal bieden we gravelbikes te huur aan. Iedere Zemstenaar die graag fietst en het onderwijs in Afrika een warm hart toedraagt kan deelnemen.

Op voorhand bekijken we samen hoe we fondsen kunnen inzamelen die we integraal investeren in beter onderwijs in Sokone. We kunnen ook samen onze fietsconditie trainen.

Interesse? 

Je kan de presentatie van de infoavond in bijlage terug vinden samen met het inschrijvingsformulier. Voor meer vragen, mag je ons altijd contacteren.