Veilige fietsoversteekplaatsen Zemstsesteenweg

Update: de werken zijn klaar op 24 mei. Omwille van het regenweer deze week heeft aannemer Wawebo vertraging opgelopen. De asfaltwerken kunnen volgende week verder uitgevoerd worden.

Ter hoogte van de Arendvoetweg ligt de onderlaag asfalt reeds klaar.
Vrijdag 24 mei zou de toplaag asfalt geplaatst worden aan zowel de oversteekplaats thv de Arendvoetweg als aan de bypass.

Werken

We werken aan twee veilige fietsoversteekplaatsen op de Zemstsesteenweg om de fietsveiligheid te verhogen. Er komt één oversteekplaats bij de bypass naar de fietssnelweg en één bij de Arendvoetweg. Het gaat om twee verkorte oversteekplaatsen op een verhoogd plateau. Op die manier vertraagt het verkeer op de Zemstsesteenweg en kunnen fietsers comfortabel oversteken. 

De Vlaamse regering subsidieert dit project mee als onderdeel van het relanceplan Vlaamse Veerkracht.

Bereikbaarheid

De Zemstsesteenweg zal afgesloten zijn tussen de Arendvoetweg en de spoorwegtunnel onder de Brusselsesteenweg.

  • Voetgangers: plaatselijke doorgang langs de werfzone is mogelijk. 
  • Fietsers: plaatselijke doorgang langs de werfzone is mogelijk. Uitzonderlijk kan het zijn dat de bypass tussen Zemstsesteenweg naar de fietssnelweg een keer is afgesloten. Er is dan een omleiding voorzien via het kruispunt ter hoogte van Carrefour.
  • Doorgaand en zwaar verkeer: een omleiding is voorzien over het grondgebied van Mechelen via de Brusselsesteenweg, tangent en Jubellaan.

De werken zijn vermoedelijk klaar op vrijdag 17 mei. De einddatum hangt af van de weersomstandigheden en andere onvoorziene omstandigheden.