Veilig de zomer tegemoet

Driewerf hoera! Vanaf woensdag mogen we weer wat meer en komen we weer wat dichter bij ‘normaal’. Geniet, maar hou het veilig!

Vanaf 9 juni mag de horeca open zijn van 5 uur 's morgens tot 23.30 uur 's avonds en dat zowel op de buitenterrassen als in de binnenruimtes. Het overlegcomité boog zich ook over de regels om deze zomer vrij en veilig te reizen binnen de Europese Unie. Daarnaast werd beslist dat er een dertigtal testevenementen georganiseerd worden tussen 1 juli en 31 augustus om bijkomende kennis te verwerven over hoe een evenement veilig kan georganiseerd worden. Voor grootschalige evenementen, die vanaf 13 augustus kunnen doorgaan, werden de voorwaarden vastgelegd.
Indien je een negatieve PCR-test nodig hebt om naar een evenement te gaan of om te reizen, kan je terecht bij het Medisch Centrum Vilvoorde. Meer info vind je op onze website.
Meer details over deze en andere maatregelen en het volledige ministerieel besluit kan je raadplegen via www.zemst.be/update-corona. Lees zeker ook de 10 tips om veilig van de zomer te kunnen genieten.

Nog even volhouden dus en voorzichtig blijven zodat we samen kunnen genieten van een mooie zomer! #samentegencorona

Gepubliceerd op dinsdag 8 juni 2021 14.32 uur

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.