Vanaf 31 oktober: nieuwe verkeerssituatie in dorp Weerde

Vanaf dinsdag 31 oktober voeren we eenrichtingsverkeer in op de Vredelaan, tussen de Ketelstraat en de Robert Schumanlaan in Weerde. Wees alert voor deze verkeerswijziging zodat we het voor iedereen veilig kunnen houden!

Auto’s kunnen het stukje Vredelaan tussen de Ketelstraat en de Robert Schumanlaan nog gebruiken om Weerde dorp uit te rijden, maar niet meer om het dorp in te rijden. Fietsen, speed pedelecs en bromfietsen mogen wel nog steeds in twee richtingen rijden. 

Door deze aanpassing aan de verkeersstroom zal een deel van het sluipverkeer niet meer door het dorp van Weerde rijden, wat de verkeersleefbaarheid ten goede komt. Bovendien vraagt dit van de bewoners en bezoekers slechts een kleine omweg.

Deze aanpassing voeren we door vanaf dinsdag 31 oktober. Zo kan iedereen wennen aan het nieuwe systeem tijdens de herfstvakantie.

Wijziging routes De Lijn

Ook de dienstverlening van De Lijn wijzigt in Weerde dorp vanaf 31 oktober. Lijn 682 zal niet meer via de Dorpsstraat rijden, maar wel via de Damstraat. De bus houdt dan halte in de Damstraat tussen de kruispunten Pastorijstraat en Watermolenstraat. De halte Weerde Kerk wordt dan enkel nog bediend door lijn 283 richting Mechelen.

Permanente evaluatie

We volgen de gewijzigde verkeerssituatie van nabij op via verkeerstellingen, observaties ter plaatse en meldingen die we ontvangen. Aarzel dus niet om ons jouw bevindingen te laten weten via www.zemst.be/verkeersmelding. Op die manier kunnen we de situatie bijsturen waar nodig.

Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 11.06 uur