Tuinrangers geven gratis tuinadvies op maat

De tuinen van de toekomst zijn opgewassen tegen kurkdroge én kletsnatte zomers. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, maar ook vlinders, bijen en allerlei vogels vinden er voedsel en een plekje om te schuilen. Zo’n tuin is makkelijker en goedkoper te realiseren dan je denkt. Onze lokale Tuinrangers helpen je graag op weg.

Chris, Rudolf, Liliane, Ingrid, Yves, Rita en Johan zijn ervaren tuiniers uit Zemst, met een hart voor de natuur. De voorbije maanden volgden ze een intensieve opleiding over bloemenweides, (fruit)bomen, geveltuintjes en minivijvertjes. Benieuwd wat er mogelijk is in jouw tuin? Boek dan snel een advies op www.tuinrangers.be

Hoe verloopt zo’n tuinbezoek?

Alles begint met jouw tuinwensen. Waarvoor ga je je tuin gebruiken? Kies je voor een wilde tuin of hou je meer van strak en netjes? En hoe vaak wil je in je tuin werken? Je Tuinranger wil het allemaal weten. Pas dan komt de tuin aan de beurt: wat is de kwaliteit van de bodem, waar is het zuiden en waar heb je last van inkijk? Vervolgens wordt het tijd om het tuinadvies op te bouwen. Aan de hand van inspirerende foto’s toont de Tuinranger wat er allemaal mogelijk is op welke plek. Je krijgt advies voor een bloemenweide en tips voor mooie bodembedekkers die wél groeien in de schaduw. Je Tuinranger helpt je ook bij de keuze van de juiste boom of struik: eentje die je gewoon maar moet planten en daarna nooit nog moet snoeien. De Tuinranger geeft je een duidelijk geschetste plattegrond van je toekomstige tuin en een set handige adviesfiches. Allemaal gratis! Met dit advies kan je direct zelf aan de slag. Of je trekt er mee naar je tuinaannemer of -architect. Voor elke tuin is er bovendien een gratis safarikit ter waarde van € 25, met handige zoekkaarten, een insectenkijker en zadenmengsels die garant staan voor bloemenpracht binnen het jaar!