Test BE-Alert op 4 juli 2019

Een grote brand, overstroming of stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. Daarom sloot onze gemeente aan bij BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 4 juli testen we het systeem via sms.

Op 4 juli houden verschillende gemeenten in België een test BE-Alert. Ook Zemst doet mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms het volgende testbericht ontvangen:

Test be-alert gemeente Zemst - Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be/nl.

Door BE-Alert te testen, kunnen we de noodprocedures trainen. Bovendien willen we met deze test onze inwoners bewust maken van hoe belangrijk het is dat je meteen op de hoogte bent bij een noodsituatie, én de juiste reflexen toepast. Dit is dan ook meteen een oproep om je in te schrijven op BE-Alert.
Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft of kan hebben. Zo krijgen inwoners snel de nodige aanbevelingen, bv. ramen en deuren sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alert-bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je!

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Op dit moment zijn er al 1682 inwoners geregistreerd. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 4 juli!

Gepubliceerd op woensdag 3 juli 2019 8.29 uur