Tenlasteneming

Een verbintenis tot tenlasteneming (bijlage 3bis) is een document dat aangemaakt wordt als een inwoner van Zemst een vreemdeling wil uitnodigen voor een kort verblijf in België en deze zelf niet over voldoende bestaansmiddelen beschikt.

Het gaat hier zowel over visumplichtige als niet-visumplichtige buitenlanders.

Voor wie?

Een verbintenis tot tenlasteneming kan enkel aangegaan worden door één natuurlijke persoon (= de garant) die over voldoende middelen beschikt en die de Belgische nationaliteit bezit of die gemachtigd of toegelaten is om voor onbepaalde duur in België te verblijven.

Procedure

De persoon die borg staat, komt naar het gemeentehuis met het ingevuldeĀ document 'Verbintenis tot tenlasteneming' (bijlage 3bis). Je maakt daarvoor een afspraak.

Bedrag

Deze dienstverlening is gratis.

Wat meebrengen

  • Je identiteitskaart
  • IngevuldeĀ bijlage 3bis
  • Bewijzen dat je over voldoende bestaansmiddelen beschikt, indien nodigĀ 

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.