Suggesties voor (zit)banken? Jij bent aan zet!

Waar in Zemst wil jij een nieuwe bank of welke bank zou je willen aanpassen? Laat het ons weten via ons nieuwe online participatieplatform ‘Zemst aan Zet’. Zeker 10 voorstellen worden ook effectief uitgevoerd.

We willen onze inwoners graag meer betrekken bij ons beleid. Daarom lanceren we een online participatieplatform ‘Zemst aan Zet’. Een eerste bevraging gaat over (zit)banken in onze gemeente. Ontdek het via www.zemst.be/zemstaanzet.
Na registratie kun je tot eind maart een suggestie doen voor een nieuwe bank(locatie) en / of aanpassingen aan bestaande banken voorstellen. Vervolgens zullen de gemeentelijke diensten alle reacties evalueren en aftoetsen aan een aantal criteria (bv. is deze aanpassing toegestaan op openbaar domein). In mei wordt opnieuw een beroep gedaan op jouw mening. Dan kan je stemmen op je favoriete actie(s) uit de aangeboden lijst. Uiteindelijk worden de 6 acties met het meest aantal stemmen effectief uitgevoerd, samen met 4 acties die het bestuur zal selecteren.
Doe mee en misschien wordt jouw voorstel wel effectief uitgevoerd!
PS: Op sommige bestaande banken verspreid in Zemst vind je een QR-code terug. Die kan je gebruiken om toegang te krijgen tot het participatieplatform.

Gepubliceerd op dinsdag 2 maart 2021 15.01 uur

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.