Subsidies voor renovatie kapel in ‘t Hammeke

De kapel Onze-Lieve-Vrouw in ’t Hammeke wordt grondig gerenoveerd. Deze beslissing werd al eerder genomen door het gemeentebestuur maar nu wordt die ook door de Vlaamse overheid ondersteund met subsidies.

De kapel kreeg zijn huidige vorm in de 17de eeuw, is sinds 1974 een beschermd monument en kun je vinden tussen de Zenne en de E19. Ze is van historisch en volkskundig belang maar omdat de kapel de voorbije jaren in verval raakte, besliste het gemeentebestuur om het gebouw integraal te restaureren. Een historische opening in de kopgevel die doorheen de eeuwen werd dichtgemaakt zal hierbij opnieuw geopend worden. Dat dit een meerwaarde biedt, onderschrijft nu ook de Vlaamse overheid. Die kende een restauratiepremie van 273.000 euro toe.

Gepubliceerd op dinsdag 13 april 2021 14.13 uur

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.