Subsidie voor beuken Liefkensdreef Hofstade

Onze gemeente krijgt een subsidie van Erfgoed Vlaanderen voor het behoud van de beukenrij in de Liefkensdreef.

De Liefkensdreef of Bollebaan is een voetpad aan de zuidzijde van de Ambroossteenweg, ter hoogte van de Boomgaardstraat in Hofstade.

De beukenrij, die onder het toezicht staat van Erfgoed Vlaanderen, heeft geleden onder de wegenwerken aan de Ambroossteenweg. Het onderzoek naar de stabiliteit en de gezondheid van de beuken is een dure aangelegenheid.

Daarom diende de gemeente een subsidieaanvraag in bij Erfgoed Vlaanderen. De subsidie werd goedgekeurd en vanaf half februari start een gespecialiseerde firma met het onderzoek. Deze firma zal ook een beheersplan opstellen om het verdere onderhoud van de beuken te bepalen en indien nodig nieuwe bomen aan te planten.

Gepubliceerd op dinsdag 2 februari 2021 16.06 uur

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.