Stormweer in Zemst, verschillende bomen omgewaaid en straten afgesloten

Door de storm zijn op verschillende plaatsen in Zemst bomen omgewaaid waardoor er ook straten (Dynastiestraat, Claeseweg, Wormelaar) moesten worden afgesloten. Daarnaast zijn er ook dakpannen gaan vliegen. Het noodnummer 1722 werd opgestart.

Momenteel raast er een storm over België. Ook in Zemst is dat te merken. Op verschillende plaatsen waaiden bomen om, op sommige plaatsen op elektriciteitsleidingen, elders over de straat, en werden er ook straten (Dynastiestraat, Claeseweg, Wormelaar) afgesloten. Daarnaast kregen we ook al meldingen dat er ook dakpannen zijn gaan vliegen.¬†Het noodnummer voor niet-dringende hulp 1722 werd opgestart.

Het gemeentebestuur raadt af om in bossen te gaan wandelen of spelen bij dit weer. Tot 20 uur voorspelt het KMI nog rukwinden tot 90 km/uur. Rond 15 uur zelfs tot 100 km/uur. Wees voorzichtig.

Onze gemeentediensten zijn overal in de weer om gevaarlijke situaties weg te werken. Problemen of afgeknapte elektriciteitsleidingen meld je best via de Facebookpagina van gemeente Zemst. Probeer echter zelf de leidingen niet uit de weg te ruimen, laat dat over aan de brandweer of de gemeentediensten!

Gepubliceerd op zondag 10 maart 2019 15.29 uur