Sokone

Stedenband Zemst – Sokone

Sokone is een gemeente in het West-Afrikaanse land Senegal. De gemeente Zemst wisselt sinds 2005 met Sokone 'gemeentehuis-ervaring' uit. Het doel van onze stedenband is de dienstverlening voor de bevolking te verbeteren. Er zijn vijf samenwerkingsterreinen vastgelegd:

  1. Gemeentelijke bestuursorganisatie en ambtelijk apparaat met zorg voor de kwaliteit van de dienstverlening en de participatie van de burger.
  2. Sociale dienstverlening met het oog op de integratie van de hele bevolking en op de strijd tegen de armoede en de uitsluiting.
  3. Milieu met vooral aandacht voor composteren, sorteren en de sensibilisatie van de bevolking rond afval.
  4. Ruimtelijke ordening, urbanisatie en openbare werken.
  5. Socioculturele samenwerking en uitwisseling.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.