SDG 07 : Verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, moderne en duurzame energie voor iedereen

De gemeente Zemst werkt voor deze SDG nauw samen met de vzw 3Wplus Energie.

  1. Vlaamse energielening
    3Wplus Energie verleent aan mensen binnen de doelgroep energieleningen tot € 15 000 voor energiebesparende maatregelen, zowel voor renovatie als nieuwbouw. Deze energielening is een lening zonder rente. De mensen kunnen met deze lening bijvoorbeeld zonnepanelen leggen.
  2. Provinciale groepsaankopen
    Dankzij de provinciale groepsaankopen die sinds 2017 georganiseerd worden, voerden al zo’n 850 gezinnen energetische renovaties uit, en dat voor een scherpe, maar correcte prijs. Ook in 2019 kan je als inwoner van Vlaams-Brabant nog steeds intekenen op de groepsaankoop voor zonnepanelen maar ook voor dak- of (spouw)muurisolatie, of isolerende ramen.
  3. Kyotomobiel
    In de Kyotomobiel van 3Wplus Energie krijgen de inwoners gratis advies op maat over duurzaam wonen. Voor slechts € 40 kan je een energieaudit van je woning laten uitvoeren, met in de winterperiode de mogelijkheid om een warmtescan aan te vragen.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.