Scouts Elewijt wordt Generatie Rookvrij

Scouts Elewijt stapt als eerste jeugdvereniging van Zemst, na eerste sportvereniging Reko Roller, in het Generatie Rookvrij-project. In de scoutslokalen mocht al lang niet meer gerookt worden, nu geldt ook het terrein een rookverbod.

Ons jaarthema 't zal wel zijn zet welzijn extra in de kijker,’ vertellen Max, Myrthe en Brikke, de groepsleiding van Scouts Elewijt. ‘Via dit project willen we ook bevestigen dat onze leden en hun welzijn ons nauw aan het hart liggen! Rookvrij ravotten en spelen is daarom heel belangrijk!’

Scouts Elewijt is dan wel de eerste jeugdvereniging, de eerste vereniging in Zemst is ze niet. Op 1 september ging Reko Roller Club als eerste sportclub in Zemst voor een rookvrij sportterrein. Ook het gemeentebestuur gaf intussen het goede voorbeeld: sinds 1 oktober mag er niet meer worden gerookt rond het gemeentehuis.

Wil jij ook voor een rookvrij terrein gaan? Verenigingen die willen investeren in een rookvrije toekomst, sturen een mailtje naar welzijn@zemst.be. Wij zetten je mee op weg naar een rookvrij terrein.

Gepubliceerd op dinsdag 29 december 2020 19.55 uur